Translate

torsdag den 18. november 2010

Hvordan du gør din butik spændende

Sælger du produkter der ser bedre ud med dekoration, så er her muligheden for, for få penge, at få en varieret udstilling i din butik. Du kan nemlig leje malerier på månedsbasis, store som små og med varieret udtryk. Du kan endvidere få hjælp til hvordan du sætter et tema op omkring netop dine produkter understreget med et udtryksfuldt maleri. Alt dette for at få fornyet din butik jævnligt, så du kan få lokket købelystne kunder ind i din butik så de hver gang får en ny positiv oplevelse, og vigtigst af alt - lysten til at komme tilbage! Kunne du tænke dig at prøve, så kontakt mig på mail carina@dis-cover.dk eller telefon 50144416 - Jeg glæder mig til at høre fra dig :-)

tirsdag den 9. november 2010

Butiksdød - hvad bringer fremtiden?

Jeg har nu tourneret rundt i det danske land og jeg må sige konklusionen er chokerende, der er meldt butiksdød! Der står alt for mange lokaler tomme, og det vrimler ligefrem med "Butik Afståes" skilte i alt fra nyetablerede butikker, der inden 1 års fødselsdagen er nået har opgivet, såvel som etablerede butikker der har fejret adskellige fødselsdage. Mange butikker såvel i hovedstadsområdet som i provinsen holder udsalg med mærkbare nedsættelser på op til 25-30% på flyverdragter og vinterjakker, på trods af at vinteren endnu  ikke er kommet, i angst for at de slet ikke skal komme af med deres varer. Det syntes jeg nu er et fejlagtigt signal at sende, og desværre bliver mange butikker tvunget med, da kunderne jo ikke kan forstå hvorfor det kun er naboen, der holder udsalg. Men på den anden side så kan jeg godt forstå butikkerne, de skal jo betale for deres varekøb, butiksleje, forsikringer, el og varme, personale - for slet ikke at nævne løn til dem selv. Men hvad vil kunderne gøre den dag alle butikker giver op, og man kun kan købe via nettet, og derfor ikke kan føle materialet før man beslutter sig for at købe, prøvesidde drømmesofaen eller de der støvler der ser så lækre ud på fotoet, suk det er trist men kan i værste fald blive senariet i fremtiden. Måske er det allerede fremtiden, for netsalget stiger markant hvert år, og flere og flere butikker må dreje nøglen om, er vi på vej ind i en udelukkende virtuel shoppingverden? Nej jeg tror det ikke, måske er det bare en naturlig udrensning, men hvis du vil overleve og have lokket kunderne ind i netop din butik, så må du sørge for at det bliver en oplevelse for alle sanser, kunderne skal simpelthen få nogle indtryk de ikke kan få via netsalg, de skal trickes i den del af hjernen, der får dem til at føle at de må komme igen. Selvfølgelig vil netsalg være en del af hverdagen ,det er uundgåeligt, men du kan enten hoppe op på vognen og få det bedste ud af begge dele, eller du kan vælge at dreje nøglen om. Hvad vælger du?

søndag den 31. oktober 2010

Tilfredse og glade kunder er de bedste ambassadører for din butik!

HUSK det, alle kunder der har en positiv oplevelse i din butik er de perfekte ambassadører for netop din butik - udnyt det til din og dine kundernes fordel - nysgerring for hvordan? Så ring til mig på 5014 4416.

Skab mersalg i din butik - det er let som en leg!

Vel at mærke med de rigtige redskaber og ideer. Det kan være svært i disse tider at få en nystartet butik til at skabe overskud. Der skal stor kapital til at leje eller købe lokale, udstilling i butiken, varelager, dekoration og masser af andre faste udgifter. Og hvorfor skal kunde vælge netop din butik frem for den på den anden side af gaden eller for den sags skyld supermarkedet, som har udvidet deres varesortiment voldsomt. Hmm ja det er her du skal være kreativ selvom du ingen penge har til markedsføring, og gøre det til en oplevelse ud over det sædvanelige at besøge netop din butik, og det kan lade sig gøre med relative få redskaber, såsom glad og imødekommende velkomst (uden at være overdreven og slesk), gode handelsbetingelser (såsom bytteregler og/eller penge retur ved fejlkøb, dog indenfor rimelig tid) og et produktsortiment og en udstilling der ser fristende og overvældende ud, så kunden får lyst til at købe hele butikken - eller i det mindste at foretage et køb og lysten til at vende tilbage igen. Det er også vigtigt at gøre sig sin målgruppe klart, sælger du eksempelvis børnetøj vil det være naturligt at have remedier i butikken hvor børn kan hygge sig, så det bliver en leg for forældre at tage deres børn med på shopping, og ikke en kamp da de keder sig, har det for varmt, er sultne eller skal tisse og lave bummelum. Ligeledes koster det ej heller mange penge at have en kande te/kaffe stående til at servicere kunden med såfremt man sælger produkter der tager tid at sælge, som eksemplevis boligindretning, der kræver megen dialog med kunden.

Udstillingsvinduer er butikken ansigt udadtil, og du skal ikke tage fejl af hvor mange der spandserer forbi en aften eller weekend, hvor din butik har lukket, og du ikke kan have ting på gaden der lokker ind, det kan betale sig at dekorere vindue jævnligt, så der er noget at komme efter, og følge med i højtider eller andre arrangementer, eller simpelthen følge temaer, det afhænger selvfølgelig igen af hvad det er for produkter du sælger, men selv Apoteker og Brillebutikker får meget ofte deres enkle produkter til at se super spændende ud med relativ få remedier. Kan du ikke selv dekorere eller er du låst fast i den samme rille, så er det netop til mig du kan ringe :-) Jeg har arbejdet som stylist og dekoratør i rigtig mange år, og kan give din butik det pust, der får potentielle kunder til at besøge netop din butik. Hvis du ikke får dem lokket ind i butikken får du næppe chancen for at fortælle dem om dine fantastiske produkter og skabt et salg. Når du først har fået lokket kunder i butikken er der masser af andre - igen gratis redskaber - til at holde på dine kunder, og få dem til at komme tilbage. Du kan lave en Speciel Klub for dine kunder, der får oplyst om særlige tilbud og arrangemenet eller konkurrencer før alle andre på mail.

Nysgerrig? Så ring til mig for at høre mere om hvordan vi kan gøre din butik til noget særligt, få flere kunder og derved skabe mere salg. Min dagsløn er minimal iforhold til en annonce i den lokale avis, som du sjældent kan måle effekten af. Du har ikke råd til at vente - ring til mig nu på Mobil 5014 4416. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

tirsdag den 24. august 2010

Hvordan beholder du fokus på din idé?

Ja, det er et af de rigtig gode spørgsmål, som selv jeg ofte skøjter hen over, når ideerne flyver henover bordet...men ikke destro mindre er det det altafgørende som iværsætter, hvis du ønsker at iværksætte noget som helst. Du får en idé, en hammergod idé, eller du har en drøm, som du beslutter dig for endelig at realisere. Tankerne flyver gennem hovedet på dig, og den ene idé afføder den anden - man kunne også..... og så kunne man lige... Ja, men hvad er det egentlig du brænder for og er god til, hvad er din drøm? Hvordan kan du realiserer denne drøm til virkelighed. Jge ved godt det lyder som en dræber, men jo mere du får tænkt igennem, og skrevet ned destro nemmere er det at nå til dit mål med succes. Derfor søg for at få lavet en gennemarbejdet og gennemtænkt foretningsplan, projektplan, køreplan eller hvad du vil kalde det. Brug den som en manual og hav den altid med dig, få skrevet ned og suppleret op, også selvom det egentlige udgangspunkt måske undervejs bliver til noget helt andet.  En forretningsplan er mange ting, og du kan selv bestemme hvad du vil fokusere på, men der er nogle punkter du SKAL have med, såsom koncept og budget. Og det vil være en stor hjælp for at tjekke om du når de mål du har sat dig for, det giver en stor tilfredsstillelse. HUSK også det er altid bedre at sigte over målet end under, det er en kendsgerning at du opnår bedre resultater hvis du tør forvente noget. Desuden så er det også et must med en form for forretningsplan hvis du skal låne penge i banken. Men lad for guds skyld være med at bruge alt for meget tid på detaljer, de kommer automatisk når du går igang med dit projekt, koncentrer dig om det overordnede, ellers går du død før du er kommet i gag, medmindre du elsker detaljer :-)

søndag den 15. august 2010

Iværksætter af Ideer...

Jeg er iværksætter på 17 år, hvis man altså kan være det. Jeg har de sidste par år gået og tumlet med ideen om at få et fast arbejde med en fast løn, men det er endnu ikke lykkedes. Der har været rigtig mange gode år som selvstændig, med rigtig mange penge, men der har også været år med alt for meget arbejde i forhold til min løn. Men alligevel så kan jeg altså ikke lade være, det ligger i blodet. Jeg tror nu alligevel ikke jeg kan affinde mig med et fast kontor, og jeg bliver ved med at få nye ideer, de vrimler simpelthen ud af ærmet. Hvis nogen der ikke kender mig spørger hvad jeg laver, så ved jeg næsten ikke hvor jeg skal starte - og tænker før jeg er begyndt de må tro jeg er fuld af løgn! Jeg arbejder freelance for verdens største trendbureau, jeg kører som sælger for HIMLA, Loveplates og Designers Eye, derudover så har jeg importen af de skønneste armaturer fra Italien, og så er jeg lige blevet importør af de vildeste plastik køkken og bolig ting fra et spansk firma. Derudover sælger jeg håndflettede kurvetasker, naturlige olivensæber, og ups så har jeg kontor hos Green Square, idet jeg hjælper Lina Odorico, som har en shop-i-shop derude... ja og så vejleder jeg mange af mine butiks kunder med hvad de skal fokuserer på i ders butik, så de får en stærkere profil, tiltrækker flere kunder, tjener flere penge og derved får mere overskud på kontoen. Puha jeg kan blive helt træt af alle de ting jeg får gjort, men det føles nu ikke som noget særligt, måske fordi det er min natur, og mit arbejde giver mig energi. Jeg kan simpelthen ikke lade være. Det kan dog godt være lidt forvirrende indimellem når jeg svarer telefonen og tror det er en anden der ringer, end den det egentlig er, men sådan er det bare! Der er desværre også det, at når først et projekt kører, når jeg har bevist at det kan lade sig gøre, så mister jeg interessen, og så suser jeg i fuld fart videre til de næste. Så jeg er den idelle samarbejdspartner til kick-start af nye projekter, har også søsat flere af mine veninders hobbier, så de idag er blevet til en rigtig cruiser. Kender du det eller går du med en iværksætter i maven, som skal have et spark, så bare kom an, så skal vi nok få gang i dine projekter!